Sportistkinja godine
3

Cerić: Nagrada mi predstavlja motiv da budem još bolja

Piše: O. T.
Larisa Cerić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Larisa Cerić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon što je četvrti put izabrana za najbolju sportistkinju Bosne i Hercegovine u izboru Olimpijskog komiteta BiH džudistkinja Larisa Cerić je kazala da joj nagrada predstavlja motiv za dodatnim napretkom.

Džudistkinja Larisa Cerić je rođena 26. januara 1991. godine u Travniku i već godinama niže vrhunske rezultate na najvećoj svjetskoj sceni, a trenutno se nalazi na drugom mjestu na svjetskoj rang--listi.

"Velika mi je čast što sam po četvrti put izabrana za najbolju sportistkinju u izboru OK BiH. Ova nagrada mi predstavlja veliki motiv za daljnji rad. Sezona je bila naporna, a sljedeća će biti još napornija, jer slijede kvalifikacije za Olimpijske igre 2020. godine. Dat ću sve od sebe da budem još bolja", kazala je Cerić te se zahvalila svojoj porodici, treneru Branislavu Crnogorcu i svima koji su joj pomogli.

Pored mnogih velikih rezultata u ovoj kalendarskoj godini, posebno se ističe uspjeh u marokanskom Marakešu gdje je Cerić osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u open kategoriji. Podsjetimo da Larisa ima sedam evropskih medalja i jednu zlatnu svjetsku juniorsku medalju u svojoj karijeri.