Premijer futsal liga BiH
165

Centar ZAMM mC rutinski do bodova protiv Zrinjskog

E. B.
Sarajevski FC Centar ZAMM mC, očekivano, nadigrao je večeras u Skenderiji mostarski HFC Zrinjski rezultatom 5:2.

Utakmica koju je od samog početka obilježio niz izglednih prilika domaćina rezultatski je izmjenjena u osmoj minuti golom Emira Omerhodžića, koji pogađa za 1:0 i postavlja skor koji ostaje nepromjenjen sve do početka drugog poluvremena.

Tako u 22. minuti gol razliku povećava Ibrahim Hršumović , u 24. i 25. minuti efikasni su i Nedžad Hodžić i Emir Đuderija. Peti gol za FC Centar ZAMM mC postiže Hršumović, a u nastavku gosti koriste priliku i iz akumulativnog prekršaja pogotkom Marka Raguža smanjuju rezultat na 5:1. Konačnih 5:2, deset sekundi prije kraja, postavlja Vinko Kalfić.

Trener domaćih Nijaz Mulahmetović priznaje da se nakon pobjede protiv ekipe Beli anđeo u Brčkom pomalo pribojavao reakcije i pristupa igrača u utakmi protiv HFC Zrinjski.

"Insistirali smo kroz treninge na ozbiljnom pristupu i maksimalnom angažmanu svih igrača i to je ispoštovano do pred sam kraj utakmice kada je došlo do malog opuštanja. Ekipa smo koja ne zavisi od pojedinaca i uvijek moramo biti raspoloženi u svim segmentima ako hoćemo napraviti rezultat. Protiv Zrninjskog uspjeli smo biti na nivou što je rezultiralo ubjedljivom pobjedom. Protivniku čestitam na korektnoj utakmici i želim da se što prije stabilizuju i vrate u vrh bh. futsala. Za jaku ligu treba nam i jak Zrinjski", poručio je Mulahmetović ističući da je posebno zahvalan publici koja im pruža ogromnu podršku.

Kapiten mostarskog kluba Marko Raguž, također vjeruje da će HFC Zrinjski u nastavku sezone pokazati bolju igru i postići bolje rezultate.

"Prije svega čestitke Centru na zasluženoj pobjedi. Utakmica je bila puna prilika, koje mi nažalost nismo iskoristili, a domaćin je kaznio sve te promašaje. Mi se okrećemo idućim utakmicama, u kojima moramo dati još više od sebe, ali i iskoristiti svaku šansu ukoliko želimo bodove. U nastavku prvenstva nas čeka teška borba, neće biti lako, ali nema predaje", izjavio je Raguž.

U 4. kolu Premijer futsal lige BiH FC Centar ZAMM mC snage će odmjeriti protiv ekipe MNK Seljak Livno.