13. kolo futsal lige BiH
261

Centar Zamm mC dočekuje MNK Seljak i sakuplja novac za liječenje Emine Zubetljak

Klix.ba
Foto: Facebook/Centar ZAMM MC
Foto: Facebook/Centar ZAMM MC
Futsal club Centar ZAMM mC večeras od 20 sati igra domaću utakmicu 13. kola Premijer lige BiH protiv MNK Seljak iz Livna.

Sarajlije su u prošlom kolu remizirale protiv Zrinjskog u Mostaru, dok su Livnjaci odigrali neriješeno na domaćem terenu protiv FC Mostar, pa obje ekipe u ovom susretu traže pobjedu.

Domaćoj ekipi tri boda su imperativ, s obzirom na to da žele zadržati priključak za Salinesom i Mostarom, koji su vodeći na tabeli, odnosno sačuvati prednost nad Brotnjom, koji igra sve bolje i bolje, dok su Livnjacima bodovi potrebni, kako bi osigurali nastup u play-offu.

Oba tima u meč ulaze oslabljeni, pa tako kod gostiju neće biti sjajnog Semrena, dok su domaći oslabljeni neigranjem Emira Omerhodžića, Nedžada Hodžića i Emira Sipovića. Na teren bi se trebali vratiti kapiten Amel Handžić, koji se oporavio od povrede, te Emir Đuderija.

"Svi znamo koliko nam znači ova utakmica i dat ćemo sve od sebe da osvojimo nova tri boda i nešto mirnije uđemo u završetak sezone. Gosti su mnogo bolji nego to tabela pokazuje i da bismo pobijedili, moramo biti maksimalno skoncentrisani. Srećom, remi u Mostaru nas nije poljuljao, već nas je malo spustio na zemlju i upozorio da u ovoj ligi svi mogu pobijediti svakoga“, rekao je kapiten Handžić, koji se nada nastavku pobjeda Centra na domaćem terenu.

FC Centar ZAMM mC ove sezone nekoliko puta je organizovao humanitarne akcije, a tako će biti i večeras. Gledaoci će, naime, imati priliku da ostave dobrovoljne priloge za liječenje trogodišnje djevojčice Emine Zubetljak, kojoj je hitno potrebna operacija.

Maloj Emini je dijagnosticirana Arnold-Chiarijeva malformacija u centralnom živčanom sistemu, koja pogađa mali mozak i za operaciju u inostranstvu, potrebno je sakupiti 26.000 eura.

U to ime, na ulazu će biti postavljena kutija u koju će se moći ubaciti dobrovoljni prilog, a sav prihod će otići na račun Harisa Zubetljaka, oca spomenute djevojčice.

"Ukoliko želite pomoći, možete donaciju lično uplatiti i na račun: BiH Vakufska banka 160 801 701 006 1246, sa naznakom: Za liječenje Emine Zubetljak“, poručili su iz redova domaće ekipe.

Uz sve to, na poluvremenu će na teren istrčati dječaci iz Škole fudbala OFK Biser 96, koji će odigrati međusobni duel.