Vanredni sastanak
20

Čelnici Nogometnog saveza BiH sutra će raspravljati o ostavci Prosinečkog

N. K.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine sutra će u 15:00 sati održati vanrednu sjednicu nakon posljednjih dešavanja u reprezentaciji BiH i ostavke selektora Roberta Prosinečkog, potvrdio je za portal Klix.ba Mile Kovačević, član IO NSBiH.

Čelnici saveza su već dobili poziv za sastanak koji će predvoditi predsjednik Elvedin Begić, a o dnevnom redu još uvijek nisu upoznati.

Ipak, očekuje se kako će biti govora o ostavci selektora te narednim koracima koje će poduzeti kada je riječ o reprezentaciji BiH.

Podsjetimo, Prosinečki je jučer podnio ostavku, a ovu odluku je donio nakon poraza u Armeniji kojim je bh. tim na minimum sveo šanse da kroz kvalifikacije izbori plasman na Euro.

"Ovom utakmicom izgubili smo kvalifikacije, realno više nemamo šanse za odlazak na Euro kroz ovu grupu. Ostala je Liga nacija. Kada sam dolazio, moje razmišljanje je bilo da će reprezentacija BiH uz ovakav kvalitet otići na EP. Moja ekipa i ja nismo uspjeli u tome i ja sam dao ostavku. Sada je velika prilika za nekoga drugog ko dolazi. Imat će četiri utakmice, Finsku, Grčku, Italiju i Lihtenštajn i dosta vremena da pripremi ekipu da bismo se kroz Ligu nacija plasirali na EP", kazao je Prosinečki nakon poraza u Armeniji.