Donirajte 50 KM
43

Čelični Bosanac u humanoj misiji: Otkupite kilometre i pomozite obnovu igrališta u Tuzli

Piše: A. K.
Mladen Nedić iz Tuzle zvanično je postao prvi građanin Bosne i Hercegovine s titulom trostrukog Ironmana. Čelični Bosanac je pretrčao, isplivao i prešao biciklom 677,8 kilometara na Svjetskom prvenstvu u Lensahnu u okviru trostrukog triatlona. Uspješno pređene kilometre donira za izgradnju dječijeg igrališta u naselju Sjenjak u Tuzli.

Nedić je u saradnji s Fondacijom tuzlanske zajednice pokrenuo projekt obnove dječijeg igrališta u naselju Sjenjak, a svi zainteresirani pojedinci i institucije mogli otkupiti njegove preplivane, istrčane ili kilometre pređene biciklom.

Cijena jednog kilometra je 50 konvertibilnih maraka, a dosad je u okvoru ove akcije prikupljena polovina potrebnog iznosa, odnosno 15.000 KM.

Nedić je u ranijem razgovoru za Klix.ba rekao da je svakodnevno prolazio kroz ovo igralište, a prizori u kojima se tuzlanski mališani igraju na istrošenim spravama bili su dovoljni za pokretanje ideje rekonstrukcije.

Kako su istakli iz Fondacije tuzlanske zajednice, kampanja prikupljanja donacija za obnovu spomenutog igrališta se nastavlja do kraja augusta ove godine te svi zainteresirani još uvijek mogu otkupiti uspješno pređene kilometre.

"Cilj je prikupiti 30.000 KM kako bi tuzlanske mališane usrećili igralištem koji sadrži sve što je potrebno za dječiju igru. Svakim novim otkupljenim kilomentrima bliže smo našem cilju", poručuju iz Fondacije tuzlanske zajednice.

Donacije, odnosno 50 KM za otkup jednog kilometra svi zainteresirani mogu uplatiti na račun Fondacije tuzlanske zajednice kod NLB Banke na račun 1321 0020 0707 4926 s naznakom za "Čeličnog Bosanca".