sport
0

Carl Lewis sumnja u Boltove rezultate

FENA
Jedan od najboljih atletičara u historiji Carl Lewis sumnja u mogućnosti i svjetske rekorde koje je Jamajčanin Usain Bolt postavio na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Lewis smatra kako se takva pitanja moraju postaviti iz razloga što Jamajka nema praksu nasumičnih doping testova kao druge zemlje, prenosi Eurosport.

"Kad me ljudi pitaju za Bolta kažem im da se možda radi o najvećem atletičaru svih vremena. No kad netko jedne godine trči 10.03, a sljedeće 9.69, onda se u ovom sportu moraju postaviti pitanja. Ako to ne učiniš onda si budala. Pogotovo nakon svih ovih doping afera", rekao je Lewis.

"Ponosan sam na Ameriku jer imamo najbolje nasumične i najučinkovitije programe za doping testove. Zemlje poput Jamajke to nemaju, pa njihovi trkači mogu nastupati mjesecima bez da ih se testira. Niko ga ne optužuje, ali neka ne živi po drukčijim pravilima i onda očekuje poštovanje. Ne znam kako se neko uopće usuđuje misliti kako u našem sportu ne bi trebalo biti temeljitog praćenja i proučavanja", dodao je.