MotoGP
0

Capirossi ponovo u Ducatiju

Totalsport
Loris Capirossi
Loris Capirossi
Talijanski motociklist Loris Capirossi (37) od sljedeće će sezone Svjetskog prvenstva MotoGP klase sezone voziti za Ducati, ekipu čije je boje branio između 2003. i 2007. godine.

Vijest dolazi nekoliko mjeseci nakon što je deveterostruki svjetski prvak Valentino Rossi objavio da napušta redove Yamahe i prelazi u Ducati.

Capirossi se, pak, u Ducati vraća nakon tri godine prvedene u Suzukiju, ali neće voziti za tvorničku Ducatijevu ekipu budući su ondje mjesta već popunili Rossi i Nicky Hayden, već za njihovu satelitsku ekipu Pramac.

"Oduševljen sam ovakvim raspletom. Ne osjećam se kao 37-godišnjak i veselim se što ću ponovo surađivati s Ducatijem. Pun sam želje za početkom nove avanture", komentarisao je Capirossi, kojem će sljedeće sezona biti 11. u kraljevskoj klasi motociklizma.

Inače, Capirossi je trostruki svjetski prvak, dva je naslova (1990., 1991.) osvojio u klasi do 125 kubičnih centimetara s Hondinim motorom, dok je jedan naslov osvojio s Aprilijom u klasi do 250 kubičnih centimetara (1998.)