Kličkov agent
0

"Čagajev je prioritet, neka Haye čeka"

Totalsport
Foto: AFP/DDP/File
Foto: AFP/DDP/File
Ukrajinski boksač Vladimir Kličko (33) trebao je 20. juna na Schalkeovom nogometnom stadionu u Gelsenkirchenu braniti svoje naslove po IBF i WBO verzijama protiv Britanca Davida Hayea (28).

Međutim, Haye je radi ozljede leđa zadobivene na treningu zatražio trosedmičnu odgodu borbe.

Ali Kličko je, čini se, odlučan boriti se zakazanog datuma i traži novog protivnika koji će zamijeniti Hayea.

  • U ovom trenutku je naš prioritet Ruslan Čagajev, zato što Vladimir više ne želi čekati. Već i dosad je previše čekao. Pristao je čekati do juna, iako je tražio meč još u martu ili aprilu – rekao je Kličkov menadžer Bernd Bönte, koji objašnjava zašto ne žele čekati Hayea naredne tri sedmice.

  • Ne znamo hoće li Haye biti spreman 11. jula. Može se opet dogoditi da ozlijedi leđa i onda opet imamo isti problem kao i prije. Ne isključujemo mogućnost borbe s Hayeom, ali naš je prioritet Čagajev, iako borba s njim još nije dogovorena – dodao je Kličkov menadžer.

Pitanje je hoće li i Čagajev biti spreman za borbu s Kličkom budući da je i on također imao zdrastvenih problema. Naime, prošle se subote trebao boriti protiv Rusa Nikolaja Valujeva za naslov teškaškog prvaka u WBA kategoriji, ali je na kraju meč otkazan jer je krvni nalaz 31-godišnjeg Čagajeva pokazao prekomjernu vrijednost hepatitisa tipa B, s kojim Uzbekistanac ima problema od ranije.