sport
174

Bushido nastavlja nizati uspjehe: Rubina Mešović osvojila zlato u Varžadinu

Klix.ba
Članovi akademije borilačkih vještina Bushido iz Sarajeva predvođeni trenerom Ismirom Juskom Švabom nastavljaju nizati uspjehe na regionalnoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Na izuzetno značajnom turniru u brazilskoj jiu- jitsi u Varaždinu Rubina Mešović osvojila je zlatnu medalju, a uspješan i zapažen nastup imao je i Ismail Čengić koji se okitio bronzom.

"Ovo je jedno od tri najteža takmičenja na Balkanu i najteži turnir na kojem je naš klub nastupio. Ostvarili smo kvalitetan plasman, što nam je bila uvertira za takmičenja kao što su East Europa, Munich ibjjf 2016 i Croatia Open kao najteže takmičenje u regionu. Ovi uspjesi su potvrda kvalitetnog rada Akademije borilačkih sportova Bushido. Bushido je od septembra postao dio velike porodice brazilske jiu - jitse i tako uvrstio i ovu vještinu u svoj klub", kaže Adi Kljaho, pomoćni trener u ovom klubu.

Akademija Bushido je u protekle dvije decenije postala prepoznatljivo ime na bh. i internacionalnim takmičenjima zahvaljujući kvalitetnim nastupima i postignutim rezultatima takmičara koji nastavljaju nizati uspjehe i na dostojanstven i sportski način predstavljati BiH.