sport
0

Bukva: Bosna ASA može dobiti i renomirane protivnike

NINA
Foto: kkbosna.com
Foto: kkbosna.com
Admir Bukva, kapiten košarkaškog kluba Bosna ASA BHT kazao je da taj klub igrom kakvu su sinoć pokazali pobijedivši ekipu Zadra, može dobiti i renomirane protivnike.

"Partizan, Cibona, Crvena Zvezda i Zadar su zvučna imena, ali su u Sarajevu, pred našim navijačima, morali potpisati poraz", kazao je Bukva.

Naime, košarkaši Bosna ASA BHT-a nadigrali su jučer u Sarajevu ekipu Zadra rezultatom od 81:73. Da je ekipa Mensura Bajramovića ovako igrala na većini gostujućih parketa, plasman bi sigurno bio bolji od devete pozicije, ali šansa za plasman na osmo mjesto i u doigravanje i dalje postoji.

U idućem kolu Bosna ASA BHT gostuje Pivovarni Laško i dva boda iz tog meča, uz domaće pobjede, plasman u playoff učinila bi realnim.

"Problem je u glavama. U većinu utakmica na gostovanju ulazili smo mlako, bez agresivnosti. Ne radi se o pritisku publike ili domaćih igrača, problem je u nama. Ako to nadvladamo vjerujem da u Laškom možemo slaviti", dodao je Bukva.

Aleksandar Damjanović i Elvis Kadić novi su igrači Bosne i oni su dobili svoju minutažu. Rasheim Wright nije nastupio (izlazno pismo potrebno za registraciju nije stiglo), ali s tamnoputim šuterom Bosna će biti još jača.