{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Brzo klizanje: Bh. reprezentativci spremni za kvalifikacije

27.10.2014. u 09:29
92
2
Brzo klizanje: Bh. reprezentativci spremni za kvalifikacije
92
Brzo klizanje: Bh. reprezentativci spremni za kvalifikacije
Savez klizačkih sportova BiH odredio je četiri međunarodna brzoklizačka takmičenja za nastupe potencijalnih bh. reprezentativaca.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Ova takmičenja, koja će biti održana u novembru, su: Alta Valtellina Trophy (Bormio, Italija), Alpe-Adria Trophy (Zagreb, Hrvatska), Alpe-Adria Trophy (Beograd, Srbija) i Danubia Series - Austria Open (Graz, Austrija).

Bh. brzoklizači imat će zadatak i priliku da ostvare zadanu normu definisanu pravilima Međunarodne klizačke unije (ISU) i pravilnikom Saveza o formiranju rang liste reprezentativaca BiH za učešće na evropskim i svjetskim prvenstvima i kupovima.

Reprezentativci koji ispune predviđenu normu na jednom od četiri navedena takmičenja će, uz podršku Saveza, nastupiti na najjačim evropskim i svjetskim takmičenjima u ISU kalendaru, saopštio je Savez.

Naši najbolji brzoklizači Edin Branković, Nihad Bašić, Tarik Omeragić, Samra Selimbegović, Ademir Babaić ne bi trebali imati većih problema da ispune normu, dok su vrlo blizu tog cilja i bh. nade Asmir Selimbegović, Fatima Omerhodžić, Muhamed Zajimović i Mak Krstić.

Naši klizači nemaju ni minimum uslova za rad i napredak.

Uprkos tome, nadamo se da će, kao i mnogo puta do sada, većina njih ispuniti propisanu normu i dostojanstveno predstavljati BiH na najjačim takmičenjima u Holandiji, Moskvi, Dresdenu, Shangaju, Tokiju i Izmiru.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: