{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Brojni zabavni sadržaji tokom 4. Banjalučkog polumaratona, cilj na tvrđavi Kastel

14.11.2017. u 18:30
0
0
Brojni zabavni sadržaji tokom 4. Banjalučkog polumaratona, cilj na tvrđavi Kastel
0
Brojni zabavni sadržaji tokom 4. Banjalučkog polumaratona, cilj na tvrđavi Kastel
Četvrti Banjalučki polumaraton bit će održan 12. maja 2018. godine sa novim konceptom pod nazivom "Run & more weekend", koji je danas predstavljen javnosti. Novina je izmijenjena i atraktivnija staza za učesnike, a uz maraton će biti organizovani brojni zanimljivi sadržajima kojima će se promovisati sport i grad.
Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je i predsjednik Organizacionog odbora ove manifestacije, kazao je da je grad Banja Luka i domaćin i logistička podrška organizaciji Banjalučkog polumaratonu koji raste.

"Svaki do sada je bio sa većim brojem učesnika i većim rejtingom. Za nas je to važno i iz unutrašnjih i eksternih razloga. Iz unutrašnjih, zato što podstiče jednu kulturu i drugačiji stil razmišljanja i života kod građana, ali i u kontekstu nekih drugih akcija koje provodimo u gradu poput nove trim staze na Akvani, uređenja trim staza i šetališta na Banj brdu, radi se nova trim staza u Parku 'Mladen Stojanović', planiraju nove teretane u prirodi i i dogodine ulazimo u uređenje jednog šireg prostora u Trapistima", kazao je gradonačelnik Radojičić.

Prema njegovim riječima, značaj maratona se ogleda i u tome što Banju Luku pozicionira kao jedan od regionalnih centara.

"Banja Luka tu želi da bude pozicionirana i kulturno, i turistički, i sportski. To se uklapa i u našu sliku da privlačimo turiste i goste i da radimo jednu zajedničku ponudu više događaja različitih vrsta", naglasio je gradonačelnik Radojičić.

Govoreći o novostima, član Organizacionog Odbora Banjalučkog polumaratona Goran Ćorić naglasio je da je Banjalučki polumaraton prerastao u jedan događaj u kojem će, uz vikend sporta, biti i festivala, zabave i edukacije.

"Jedna od bitnih novina jeste da je od ove godine cilj polumaratona na tvrđavi Kastel, što će svakako obogatiti sadržaj cijelog događaja a trkači koji se prijave za trku u Banjoj Luci, od ove godine uživat će u polumaratonu trčeći kroz najpoznatije i najatraktivnije gradske zone", kazao je Ćorić dodavši da će "Run & more weekend" trajati od 10, do 13. maja, a dio ove manifestacije bit će sportski seminari, edukacije, treninzi, Ekspo - polumaratonski sajam sportske opreme, sportskih događaja i sportskog turizma, koncerti, rafting, paraglajding, zabava za najmlađe, te drugi sadržaji.

"Osim promjena oko trase polumaratona i ukupnog trajanja samog događaja, 2018. godine polumaraton u Banjoj Luci imat će još jednu novu trku a to je trka za osnovce i srednjoškolce, koja će se održati dan prije glavne polumaratonske trke", najavio je danas na press konferenciji Vladimir Selec, član Organizacionog odbora BL polumaratona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Za koju reprezentaciju navijate na Svjetskom prvenstvu u Rusiji?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: