Utrka 12. maja
0

Brojni zabavni sadržaji tokom 4. Banjalučkog polumaratona, cilj na tvrđavi Kastel

Klix.ba
Četvrti Banjalučki polumaraton bit će održan 12. maja 2018. godine sa novim konceptom pod nazivom "Run & more weekend", koji je danas predstavljen javnosti. Novina je izmijenjena i atraktivnija staza za učesnike, a uz maraton će biti organizovani brojni zanimljivi sadržajima kojima će se promovisati sport i grad.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je i predsjednik Organizacionog odbora ove manifestacije, kazao je da je grad Banja Luka i domaćin i logistička podrška organizaciji Banjalučkog polumaratonu koji raste.

"Svaki do sada je bio sa većim brojem učesnika i većim rejtingom. Za nas je to važno i iz unutrašnjih i eksternih razloga. Iz unutrašnjih, zato što podstiče jednu kulturu i drugačiji stil razmišljanja i života kod građana, ali i u kontekstu nekih drugih akcija koje provodimo u gradu poput nove trim staze na Akvani, uređenja trim staza i šetališta na Banj brdu, radi se nova trim staza u Parku 'Mladen Stojanović', planiraju nove teretane u prirodi i i dogodine ulazimo u uređenje jednog šireg prostora u Trapistima", kazao je gradonačelnik Radojičić.

Prema njegovim riječima, značaj maratona se ogleda i u tome što Banju Luku pozicionira kao jedan od regionalnih centara.

"Banja Luka tu želi da bude pozicionirana i kulturno, i turistički, i sportski. To se uklapa i u našu sliku da privlačimo turiste i goste i da radimo jednu zajedničku ponudu više događaja različitih vrsta", naglasio je gradonačelnik Radojičić.

Govoreći o novostima, član Organizacionog Odbora Banjalučkog polumaratona Goran Ćorić naglasio je da je Banjalučki polumaraton prerastao u jedan događaj u kojem će, uz vikend sporta, biti i festivala, zabave i edukacije.

"Jedna od bitnih novina jeste da je od ove godine cilj polumaratona na tvrđavi Kastel, što će svakako obogatiti sadržaj cijelog događaja a trkači koji se prijave za trku u Banjoj Luci, od ove godine uživat će u polumaratonu trčeći kroz najpoznatije i najatraktivnije gradske zone", kazao je Ćorić dodavši da će "Run & more weekend" trajati od 10, do 13. maja, a dio ove manifestacije bit će sportski seminari, edukacije, treninzi, Ekspo - polumaratonski sajam sportske opreme, sportskih događaja i sportskog turizma, koncerti, rafting, paraglajding, zabava za najmlađe, te drugi sadržaji.

"Osim promjena oko trase polumaratona i ukupnog trajanja samog događaja, 2018. godine polumaraton u Banjoj Luci imat će još jednu novu trku a to je trka za osnovce i srednjoškolce, koja će se održati dan prije glavne polumaratonske trke", najavio je danas na press konferenciji Vladimir Selec, član Organizacionog odbora BL polumaratona.