Iskreno
0

Briggs: "Nisam mogao predati pred suprugom"

Totalsport
Shannon Briggs (Foto: AP)
Shannon Briggs (Foto: AP)
Američki bokser Shannon Briggs (38) poručio je iz Sveučilišne bolnice u Hamburgu da ga težak poraz od Ukrajinca Vitalija Klička neće dugo udaljiti od ringa.

U subotu je Briggs teško nastradao od ukrajinskog teškaša u borbi za naslov prema WBC kategoriji, te je pravo čudo da je ostao na nogama nakon svih 12 rundi s obzirom na broj i težinu udaraca koje je primio.

Ustanovljeni su mu nakon borbe prijelomi jagodičnih kostiju ispod oba oka, te povreda bicepsa lijeve ruke, a iako je trebao biti operiran još u utorak, novi je termin zakazan za petak.

"Osjećam se dobro i veselim se povratku", komentirao je Briggs iz bolnice u kojoj su ga posjetila oba brata Kličko i Vladimir i Vitalij.

"Oni su veliki borci i veliki prvaci."

Mnogi koji su pratili subotnji meč za naslov prvaka čudili su se što netko iz Briggsova ugla usprkos premlaćivanju nije bacio peškir u ring i predao borbu, a Amerikanac je sada otkrio da im je tako on naložio.

"Predaja nije bila opcija. Bila je to brutalna borba, jedna u najtežih u mojoj karijeri, ali nisam mogao odustati pred svojom suprugom."