sport
0

Brazil i Meksiko u polufinalu Kupa konfederacija

NINA
Nakon utakmica posljednjeg kola skupine B na nogometnom Kupu konfederacija koji se igra u Njemačkoj, u polufinale tog natjecanja plasirale su se reprezentacije Meksika i Brazila.

Meksiko je ugrabio prvo mjesto u skupini B odigravši neriješeno s Grčkom 0:0, osiguravši tako mjesto u polufinalnoj utakmici u nedjelju u Hanoveru protiv Argentine, drugoplasirane reprezentacije iz skupine A.

Meksiko je igrao bez braniča Salvadora Carmone i Aarona Galinda, koje je u utorak suspendirao meksički selektor Ricardo Lavolpe, kratko obrazloživši da je spomenuta dvojka kući poslana zbog disciplinskih razloga.

U drugoj utakmici skupine B Brazil i Japan su također odigrali neodlučeno 2:2, pa će tako Brazilci u subotnjoj polufinalnoj utakmici u Nurembergu igrati s prvoplasiranim iz skupine A, reprezentacijom domaćina Njemačkom, što će biti repriza finala Svjetskog prvenstva iz 2002. koje su dobili Brazilci.

Strijelci za Japan bili su Shunsuke Nakamura (27) i Masashi Oguro (88), dok su pogotke za Brazil postigli Robinho (10) i Ronaldinho (32).