{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Branković osvojio 32. mjesto na Svjetskom prvenstvu u brzom klizanju

12.3.2017. u 14:53
13
8
Branković osvojio 32. mjesto na Svjetskom prvenstvu u brzom klizanju
13
Branković osvojio 32. mjesto na Svjetskom prvenstvu u brzom klizanju
Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), Edin Branković, nastupio je ovog vikenda na Svjetskom prvenstvu u Rotterdamu (Holandija).
U konkurenciji 57 najboljih brzoklizača svijeta, Edin je imao dobar nastup. U trci na 1.500 m zauzeo je 32. mjesto sa postignutim vremenom 2:19.769.

Ovo ostvareno vrijeme je 20. najbolje na 1.500 m. Na žalost, zbog spleta okolnosti koje su uobičajene u brzom klizanju, naš reprezentativac ovog puta nije uspio ući u polufinale Svjetskog prvenstva. Sličan nastup imao je i na 500 m.

Biti plasiran u sredini najboljih brzoklizača svijeta, koji imaju sve od svojih država, između ostalog i neograničen budžet za pripreme i nastupe, dok naši takmičari nemaju skoro ništa od toga. Imajući u vidu samo to, ovaj rezultat našeg Edina je itekako dobar.

Savez klizačkih sportova BiH je zadovoljan nastupom našeg reprezentativca, posebno načinom sa kojim predstavlja BiH u svijetu. Kod Edina se već sada osjeti vidan napredak, posebno od primjene nove tehnike klizanja, koja bi mu u konačnici trebala omogućiti, da u kvalifikacijama, koje se održavaju na tri kontinenta, od septembra do decembra ove godine, izbori odlazak u Pyeongchang (Južna Koreja) na ZOI 2018, što je krajni cilj Edina i Saveza.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: