Najveći ikada
25

Brady i službeno u Tampi, ugovor od 60 miliona dolara potpisao u kućnoj atmosferi

N. K.
Tom Brady (Foto: EPA-EFE)
Tom Brady (Foto: EPA-EFE)
Američki quarterback Tom Brady službeno je postao član Tampa Bay Buccaneersa nakon što je s tom franšizom potpisao dvogodišnji ugovor.

"Započinjem novo putovanje. Zahvalan sam Buccaneersima što su mi pružili šansu da radim ono što volim. Radujem se susretu s novim saigračima i trenerima i dokazivanju da mogu da vjeruju u mene", napisao je 42-godišnji Brady, koji je nakon 20 sezona napustio New England Patriotse.

Ni Tampa Bay nije skrivala oduševljenje zbog obavljenog posla, a novi član je okarakterisan kao najveći igrač svih vremena.

Na službenom klupskom sajtu ne navodi se dužina i vrijednost ugovora, ali relevantni NFL izvori navode da je Brady potpisao ugovor vrijedan 60 miliona dolara (30 miliona po sezoni).

Zanimljivo da je Brady potpisao ugovor u kućnim uslovima u izolaciji budući da su i u Sjedinjenim Američkim Državama na snazi mjere u borbi protiv koronavirusa.

Podsjetimo, Brady je vodio Patriotse do šest titula, a bio je u četiri navrata MVP Superbowla i u tri MVP kompletne sezone.