Boks
0

Braća Kličko spremaju osvetu za Hayea

Sarajevo-x.com
Britanski boksač David Haye (28) je trebao biti protivnik Vladimira Klička (33) u njegovoj odbrani naslova u teškoj kategoriji po IBF, WBO i IBO verzijama 20. jula u Gelsenkirchenu.

No, kako je Hayea zadobio ozljedu leđa umjesto njega je uskočio Uzbekistanac Ruslan Čagajev (31), kojeg je Kličko deklasirao i na kraju nokautirao u devetoj rundi pred 60.000 gledatelja u rasprodanoj Veltins Areni, domu Schalekovih nogometaša.

Međutim, braća Kličko, Vitalij i Vladimir, nisu zaboravili kako ih je Haye uvrijedio na press konferenciji u aprilu ove godine kada je 28-godišnji Englez iskoristio obraćanje novinarima za podgrijavanje atmosfere pomalo neukusnim ispadima. Osim teškim riječima, Haye je braću Kličko izazvao i grafikom na vlastitoj majici: dok u desnoj ruci drži odsječenu glavu Vitalija, u lijevoj mu je odrubljena glava Vladimira.

  • Nevjerojatno. Slika koju je imao na prsima je bila apsolutno udarac ispod pojasa. Ali zato će biti kažnjen od braće Kličko – rekao je tada stariji brat Kličko, Vitalij, vlasnik pojasa po WBC verziji.

Hamburški dnavnik Bild piše da će uskoro biti održana borba između jednog od braće Kličko i Hayea, ali da se još ne zna tko će od braće braniti obiteljsku čast. U svakom slučaju će borba biti vrlo vjerojatno održana u Njemačkoj, a kao gradovi kandidati se spominju Schalke, Frankfurt i Düsseldorf.