Ambicije vodećih boksera
0

Braća Kličko naredne godine žele sva četiri velika naslova

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Kevin Johnson obećao je da neće dopustiti Vitaliju Kličku da ga nokautira. To mu je i uspjelo ali ukupno je pokazao vrlo malo da bi ugrozio pobjedu 38-godišnjeg Ukrajinca. U još jednoj slaboj teškaškoj borbi, pred 17.000 gledatelja u PostFinance Areni u Bernu, Kličko je i treći put ove godine obranio naslov svjetskog bokserskog prvaka po WBC verziji.

Nakon Juana Carlosa Gomeza i Chrisa Arreole svladao je i dosad neporaženog Johnsona ali nije ostavio nimalo dobar dojam. Bezidejnog Amerikanca, kojem očito cilj nije bio pobijediti, već ostati svih 12 rundi na nogama, Kličko nijednom nije uspio srušiti i tek je drugi put u uspješnoj karijeri do slavlja došao bez nokauta. Jedini koji se protiv starijeg Klička uspio izvući bez nokauta do subote je bio Nijemac Timo Hoffman kojeg je Ukrajinac savladao 2000-te godine.

Kličku je pobjeda protiv Johnsona bila 39. u 41 borbi u profesionalnoj karijeri.

  • Bilo bi mi draže da sam ga nokautirao, ali sretan sam što sam pobijedio u svih 12 rundi. Nije ga bilo lako pogoditi - rekao je Kličko, dok je Johnson likovao kao da je on pobijedio.

  • Kad sam prvi put sreo Vitalija, rekao sam mu "Nećeš me nokautirati". Ovo nije bila teška borba, ali trebam raditi na još nekim stvarima, tako da se sada vraćam u dvoranu.

Braća Vitalij i Vladimir Kličko su najavili kako u 2010. žele u svoje vlasništvo uzeti sva četir velika naslova, što znači da moraju razvlastiti Britanca Davida Hayea koji drži WBA pojas.

  • Imamo san i učinit ćemo sve da ga ostvarimo. Sljedeća će godina biti vrlo zanimljiva - zaključio je stariji brat.