{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Braća iz Neuma žonglirali na površini vode 41 minutu

4.9.2013. u 10:54
0
11
Braća iz Neuma žonglirali na površini vode 41 minutu
0
 
Žonglirati u vodi možda i jeste lako, ali braća Ivan i Marko su, na površini mora, gdje dubina iznosi blizu 10 metara, žonglirali loptom nešto više od 40 minuta.
Jednojajčani blizanci Ivan i Marko Šanje rođeni su 1984. godine u Čapljini, ali žive u Neumu, što je prema Markovim riječima razlog što su oduvijek žonglirali loptom u moru.

"Aktivno smo se bavili nogometom 15 godina, ali uvijek nas je privlačilo da loptom žongliramo u moru. Snimak koji traje nešto više od 40 minuta je naše prvo žongliranje pred kamerama, a mrak nas je spriječio da žongliramo i duže", izjavio je Marko, te dodao da inače mogu žonglirati bez prekida oko dva sata.

"Žonglirali smo na dijelu gdje je dubina oko deset metara, što znači da je nemoguće stajati, a održavali smo se dobrom tjelesnom spremom i ovaj pokušaj je, prema našim saznanjima, neslužbeni svjetski rekord", dodaje Marko.

Braća Šanje u pripremi imaju još jedan rekord u kojem će pojedinačno žonglirati loptom u moru, a stupit će u kontakt i sa Guinnessovom knjigom rekorda kako bi službeno postavili rekord na ovu vrstu žongliranja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: