Šah
0

''Bosni'' 4. mjesto na Kupu evropskih šampiona u Grčkoj

FENA
Foto: ENI news
Foto: ENI news
U prostorijama Šahovskog kluba ''Bosna'' održana je pres-konferencija povodom nastupa višestrukog prvaka BiH na Kupu evropskih šampiona koji je održan u grčkom gradu Kaliteji.

O izuzetno dobrom rezultatu gdje je u konkurenciji 64 ekipe osvojeno 4 mjesto govorili su predsjednik kluba Nusret Čaušević i šahisti Borki Predojević i Dalibor Stojanović.

Kako je uoči samog starta ruski majstor Aleksander Morozevič otkazao učešće iz zdravstvenih razloga, ''Bosna'' je igrala sa šest igrača, odnosno bez rezerve. To je znatno otežalo situaciju, ali velikim zalaganjem homogene ekipe postignut je odličan plasman iako je malo nedostajalo da se osvoji jedan od tri trofeja.

Boje ''Bosne'' branili su Sergej Movsesijan (osvojio 5,5 poena iz sedam partija), Borki Predojević (4,5), Artijom Timofejev (5), Viktor Bologan (5,5), Ivan Ivanišević (5) i Dalibor Stojanović (4,5).

Podvig četverostrukog prvaka Starog kontinenta predstavlja novi uspjeh bh. šaha i sporta uopće.

Uz solidan uspjeh muške ekipe šahovskog kluba ''Široki Brijeg'' i ženskog sastava ''Rudara'' iz Ugljevika još jednom je potvrđena značajna uloga našeg šaha u Evropi i svijetu.