Rukomet
0

Bosna kreće u odbranu naslova prvaka BiH

FENA
Susretom protiv ekipe Kotor Varoš rukometaši sarajevske Bosne SO u subotu će krenuti u odbranu naslova prvaka Bosne i Hercegovine.

Ekipa je u odnosu na prošlu sezonu doživjela određene promjene u igračkom kadru, a u stručnom štabu vjeruju da s novim pojačanjima mogu krenuti još ambicioznije.

Cilj kluba je osvajanje naslova prvaka BiH i Kupa BiH, a kada je u pitanju Liga prvaka čelnici kluba očekuju plasman Bosne među 16 najboljih ekipa Evrope.

"Predstoji nam velika borba u prvenstvu. Sigurno je da neće biti lako jer još nekoliko ekipa pretendira na vrh. No, vjerujem da imamo dovoljno kvalitetnih igrača da dođemo do duple krune. Kada je u pitanju nastup u Ligi prvaka realno je očekivati da ponovimo prošlogodišnji rezultat i osvojimo treće mjesto u grupi. No, vjerujemo da ove godine možemo napraviti iskorak u odnosu na prošlu sezonu i plasirati se među 16 najboljih timova Evrope. Za to bi nam bilo potrebno šest bodova, što je dostižno. Imamo ekipu koja je vrijedna tih ambicija", rekao je trener Bosne Gregor Cvijič.

U Bosnu je u prijelaznom roku došlo šest novih igrača. Prema Cvijičevim riječima, na pripremama je bilo određenih oscilacija u igri što je, kako je naveo, normalno kod ekipa koje pretrpe promjene u igračkom kadru. No, kazao je da vjeruje da će do početka Lige prvaka ekipa dostići maksimalnu formu i uigrati se za odlučujuće mečeve.