sport
0

Bosna 2012: Prvi remi Armenca Melkumyana

FENA
U derbiju šestog kola 42. međunarodnog šahovskog turnira "Bosna 2012" sastali su se Armenac Hrant Melkumyan i Mađar Viktor Erdos, a partija je završena remijem.

Vodeći Melkumyan tako je odigrao prvi remi nakon pet pobjeda, ali je i dalje u vodstvu s poenom prednosti nad Erdosom.

Duel dva Izraelca Nabatyija i Postnog završen je remijem, kao i većina partija u kojima su nastupili bh. igrači. U domaćem derbiju između Dalibora Stojanovića i Borkija Predojevića vodila se velika borba, ali je na kraju partija završila bez pobjednika. Bojan Kurajica je remizirao sa Savićem, a Emir Dizdarević sa Banuszom. Važniji rezultati šestog kola:

Erdos - Melkumyan remi Postny - Cvitan 1-0 Ipatov - Palac remi Yilmaz - Nabaty 0-1 Antipov - Kovačević 1-0 Predojević - Bogut remi

Kurajica – Savić remi Dizdarević - Banusz remi

Nakon šest kola vodi Melkumyan sa 5,5 poena, a slijede Erdos, Nabaty, Antipov i Postny sa po 4,5, Palac i Ipatov po 4 poena, itd. Kurajica i Željko Bogut su u grupi igrača sa po 3,5 poena, dok su po 3 poena osvojili Dizdarević, Stojanović, Rašidović, Tomić i Predojević.

Turnir se nastavlja sedmim kolom koje je na rasporedu danas u 16 sati. Na prvoj ploči igraju Postny i Melkumiana, dok se u bh. derbiju sastaju Bogut i Kurajica. Predojević će odmjeriti snage s Makedoncem Pančevskim, Stojanović igra protiv Hrvata Brkića, a Dizdarević protiv Srbijanca Kovačevića.