sport
0

Bormio: Raichu zlato u slalomu

NINA
Benjamin Raich osvojio je danas zlatnu medalju u slalomu u okviru Svjetskog prvenstva u Bormiju, postignuvši vrijeme 1:34.24.

To je bilo 24 stotinke brže od drugoplasiranog sunarodnjaka Rainera Schonfeldera, a najniže pobjedničko postolje pripalo je italijanskom predstavniku Giorgiu Rocci čiji je zaostatak za pobjednikom nakon dvije utrke iznosio 74 stotinke.

Raich je, osim uspjeha u slalomu, zlato odnio i u kombinaciji, u veleslalomu je bio srebrni, dok je utrku u superveleslalomu završio na trećoj poziciji.

“Svoj dugogodišnji san da postanem svjetski prvak ostvario sam već nakon utrke u kombinaciji, tako da sam slalom dočekao bez velikog pritiska. Sad kada sam završio kao prvi i u toj disciplini, jednostavno ne mogu vjerovati. Premašio sam sva svoja očekivanja i mogu reći da je ovo najsretniji dan u mom životu”, kazao je Raich.

Loša organizacija i dosta teška staza uzrokovale su ispadanje Kalle Palandera, Ivice Kostelića i Marija Matta već u prvoj vožnji, dok su u drugom laufu isto završili i ostali kandidati za medalju Bode Miller i Manfred Pranger.