Obrukao sport
5

Žestoke uvrede na račun Ruiza: Slon, od kralja teške kategorije do burger kralja

K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Promoter Tysona Furyja, Frank Warren, imao je niz uvreda na račun Andyja Ruiza zbog stanja u kojem se ovaj borac pojavio u borbi za odbranu titule protiv Anthonyja Joshue.

Warren je na početku svog izlaganja rekao da je Ruiz bio kao slon u sobi i da je obrukao, kako sebe, tako i čitav ovaj sport.

"Bio je kao slon u sobi, svi su prevrtali očima na mjerenju i bilo je jako smiješno vidjeti ga. Samo zato što si teškaš ne znači da nemaš obavezu pokazati barem određenu želju da budeš atleta. Ruiz je osramotio sebe, ali i čitav sport što se nije pripremio ni na jednom nivou", kazao je Warren.

Nakon toga, Warren je rekao da je kasno nakon ovakvog meča žaliti zbog stanja u kojem si došao na borbu, a rekao je da bi promoteri i TV operativci poludijeli da ovo nije bio meč za titulu.

"Imali smo momka koji je na smješan način ostao bez zvanja svjetskog prvaka, a ovaj spektakl pretrpio je štetu. Kasno je poslije svega reći da si se previše provodio i da žališ što imaš toliko kilograma, a da se pojavio takav u meču koji nije za titulu, promoteri i TV operativci bi s pravom poludjeli zbog njegovog stanja. Profesionalni sportisti imaju i dužnost prema publici koja plaća privilegiju da ih gleda", istakao je Warren.

Za kraj, Warren je dao vrlo zanimljiv nadimak Ruizu.

"Fury sigurno ne bi plesao oko Ruiza već bi završio posao i zaustavio ga prije kraja 12 runde. Vidio sam da je Ruiz izjavio da je ostvario san, a ako je san osvojiti pa izgubiti titulu tako što si se ugojio i izgubio već u sljedećoj prilici, onda dobro. Od kralja teške kategorije do burger kralja u roku od samo šest mjeseci", rekao je Warren aludirajući na "Burger king", poznati lanac brze hrane u svijetu.

Podsjećamo, Joshua je do pobjede stigao jednoglasnom odlukom sudija, a odmah nakon što je meč završio Ruiz je rekao da želi treću borbu.