Najavio spektakl
96

Žestoka poruka Furyja na vaganju: Iščupat ću Wilderovo srce i nahraniti ga njime

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Britanski bokser Tyson Fury s velikim nestrpljenjem očekuje borbu godine protiv Deontayja Wildera u kojoj će pokušati vratiti WBO, WBA i IBF pojaseve.

Na vaganju pred veliki meč koji će biti održan u noći sa subote na nedjelju atmosfera je bila izuzetno napeta, a Fury je poručio svom protivniku da će mu iščupati srce te da će ga nahraniti njime.

"Razbio sam Klička, a isto ću uraditi i Wilderu. Ne želim izgubiti podijeljenom odlukom, a jedini načni na koji bi mogao izgubiti je da me iznesu na nosilima. U ovoj borbi nema kalkulacija, idem iščupati Wilderovo srce i nahraniti ga njime", kazao je Fury.

Nakon toga, Fury je rekao da će se Wilder morati dobro potruditi ukoliko ga misli nokautirati, što već mjesecima najavljuje.

Fury je vratio prijeko potrebno samopouzdanje nakon što je prebrodio veliku krizu u svom životu. Ovaj borac nalazio se na ivici propasti, želio je počiniti čak i samoubistvo, a na kraju je za sve okrivio alkohol i drogu koji su mu umalo uništili život.

Upravo zbog tog opijanja i drogiranja, Fury je izgubio WBO, WBA i IBF pojaseve koje je osvojio pobjedom protiv Vladimira Klička 2015. godine.