Zenica domaćin spektakla u olimpijskom taekwondou

Zenica domaćin spektakla u olimpijskom taekwondou
45
D. B.
10.10.2019. u 10:23
1
komentara
45

dijeljenja
Zenica domaćin spektakla u olimpijskom taekwondou
Zenica će krajem ove sedmice biti domaćin domaćin prestižnog Taekwondo turnira G1 koji se po prvi put održava u Bosni i Hercegovini.
Najbolji taekwondoisti iz regiona, svijeta i Bosne i Hercegovine borit će se za medalje u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji olimpijskog Taekwondo-a.

Taekwondo savez BiH spremno dočekuje ovakav spektakl, a tim povodom se obratio predsjednik organizacionog odbora.

"Naša zemlja će po prvi put biti domaćin G1 turnira i mogu reći da sa velikim uzbuđenjem očekujemo početak ovog spektakla. Grad Zenica i Arena spremni su za ovakav događaj koji je samo početak lijepih zbivanja u olimpijskom Taekwondou u našoj državi. Ovim putem želim da izrazim zahvalnost i Olimpijskom komitetu BiH i svima koji su na neki način doprinijeli održavanju G1 turnira", rekao je Samir Šarić.

Bosnu i Hercegovinu će na turniru predstavljati 67 takmičara, a osim predstavnika naše zemlje takmičari iz svih dijelova svijeta stižu u Zenicu, te je do sada prijavljeno preko 300 takmičara.

Taekwondo G1 turnir ima obilježje jednog od posljednjih kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...