U Zetri
135

Završen karate turnir "Alija Izetbegović", Bakir Izetbegović podijelio medalje

Klix.ba
Jučer je u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" održano tradicionalno takmičenje Karate World Grand Prix "Alija Izetbegović" Sarajevo.

U okviru turnira održano je i 51. Prvenstvo BiH za seniore i seniorke u borbama.

Tradicionalni turnir se održava u znak sjećanja na prvog predsjednika BiH Aliju Izetbegovića, a povodom Dana Grada Sarajeva. Ovo je jedan od najkvalitetnijih i najbolje organizovanih karate turnira u Evropi. Tehnički organizator turnira je bila UKK Bosna.

Turnir je održan pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH, Vijeća ministara BiH, Vlade FBiH i Vlade KS, Ministarstva kulture i sporta KS, Grada Sarajeva, te općina KS.

U okviru takmičenja "TOP 8" za žene, predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović uručio je medalje i prehare za prva tri mjesta koja su osvojile Ivona Čavar (zlato, Mostar), Angela Mojsovska (srebro, Skoplje), te Zenira Bektaš (bronza, Sarajevo) i Lucija Lesjak (bronza, Čakovec)-

Izborno takmičenje bit će održano u srijedu u 19 sati u Oplipijskoj dvorani Zetra, a pripreme reprezentacije BiH za Evropsko prvenstvo će biti održane u Sarajevu i Mostaru. Direktni učesnici EP u Novom Sadu su Meris Muhović, Mirnesa Bektaš, Ivona Čavar i Ivan Klepić na osnovu rezultata u Svjetskoj ligi.

U okviru obilježavanja 50 godina uspješnog postojanja i rada UKK Bosna dodijeljeno je oko 400 povelja, a Zlatne povelje sa grbom UKK Bosna zaslužnim pojedincima i posthumno članovima porodica, dodijelio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Druženje vrhunskih sportista i zaslužnih članova i prijatelja UKK Bosna nastavljeno je uz prigodan koktel u VIP salonu Olimpijskog kompleksa Zetra.