Borbe u nedjelju
10

Zanimljiva sučeljavanja pred UFC 248: Najnapetije je bilo kod dama

E. B.
U nedjelju ujutro po srednjoevropskom računanju vremena u Las Vegasu će biti održan UFC 248 na kojem ćemo sasvim sigurno vidjeti dvije spektakularne borbe za titule.

Danas je održano sučeljavanje pred borbe koje nam je ponudilo nekoliko zanimljivosti.

U glavnoj borbi Israel Adesanya (18-0), jedan od najboljih boraca svijeta, će braniti titulu u srednjoj kategoriji protiv Yoela Romera (17-4), nekadašnjeg najboljeg hrvača svijeta.

Iako se očekivalo da će njihovo sučeljavanje biti "vatreno", to se nije desilo. Oba borca su s osmijehom na licu prišli jedan drugom, Romero je prilikom rukovanja čak i pohvalio narukvicu ovog Nigerijca i Dana White je bio sretan što ih nije morao razdvajati.

No, onda su izašle učesnice borbe za titulu u slamka kategoriji - aktuelna prvakinja Weili Zhang (20-1) i izazivačica Joanna Jedrzejczyk (16-3).

Jedrzejczyk je došla na sučeljavanje u uskoj crvenoj haljini i štiklama, ali to je bilo jedino "damsko" kod nje. Popularna JJ, koja je pet puta branila šampionski pojas u ovoj kategoriji, nije zatvarala usta.

Kineskinji je u jednom trenutku bilo dosta te je glasno uzviknula: "Umukni!". Poljakinja se nije obazirala na to te je nastavila svoj "trashtalkom", a na kraju je dobacila: "Ma, ti uopće ne znaš šta ti ja govorim".

Nakon sučeljavanja Zhang, koja slabo govori engleski jezik, je priznala da Joannu nije razumjela nijednu riječ.

"Uvjerena sam da ću je nokautirati. Ima izduženo lice, lako ga je pogoditi", rekla je Kineskinja.

I ostali borci iz glavnog programa bili su dobro raspoloženi. Redom su izlazili Beneil Dariush (17-4) i Drakkar Klose (11-1-1), Neil Magny (21-7) i Jingliang Li (17-5), a poseban show su napravili Alex Oliveira (19-8-1) i Max Griffin (15-7) koji su pozirali poput manekena na pozornici.

Borbe počinju u 4 sata ujutro u nedjelju po srednjoevropskom računanju vremena.