Značajan uspjeh
80

WuShu reprezentacija BiH osvojila devet medalja na Mediteranskom prvenstvu u Atini

Klix.ba
WuShu reprezentacija BiH učestvovala je na Mediteranskom prvenstvu koje se održalo od 1. do 3. decembra u grčkom gradu Atini.

U konkurenciji predstavnika Grčke, Italije, Kipra, Bugarske, Francuske, Lebanona, Hrvatske, za BiH je nastupilo devet takmičara koji su nastupili u tri discipline, WuShu Sanda, Sanda light i Taolu.

Predvođeni selektorom Mirsadom Noktom, bh. reprezentativci su osvojili su devet medalja, četiri zlatne, četiri srebrene i jednu bronzanu. Medalje za BiH su osvojili Irma Nokto (zlato u Taolu), Reina Anić (zlato u Taolu), Nina Lazić (zlato u Taolu), Selmir Memić (zlato u Sanda light), Daina Anić (srebro u Taolu), Hamza Čosić (srebro u Taolu), Jasmin Nokto (srebro u Sanda light), Izudin Karić (srebro u Sanda) i Darin Anić (bronza u Sanda light).

Selektor reprezentacije je naveo da je zadovoljan ostvarenim rezultatima u Atini te istakao da je sljedeći cilj nastup na Evropskom juniorskom prvenstvu u Bugarskoj, kao i Mediteranskom prvenstvu u Libanonu iduće godine.

"Naš savez je mlad i kao takav teško da može finansirati troškove reprezentacije. Za naš nastup u Atini ,koji nam je omogućio da osvojimo devet medalja, želim se zahvaliti na nesebičnoj podršci porodici Anić kao i Samiru Džafiću. Nadam se da ćemo iduće godine obezbijediti nastup na pomenutim prvenstvima i tako ostvariti vrijedne rezultate, kojih sigurno neće nedostajati". rekao je Nokto.