Ispunio zahtjev
57

Wilder ponudio 50 miliona dolara za meč protiv Joshue: Nadam se da ćeš biti čovjek od riječi

Klix.ba
Deontay Wilder
Deontay Wilder
Svjetski WBC šampion Deontay Wilder je ponudio 50 miliona dolara za borbu protiv Anthonyja Joshue, šampiona u čijem se posjedu nalaze WBO, IBF i WBA pojasevi.

Wilder je na Twitteru objavio video u kojem Joshua govori da bi prihvatio borbu za 50 miliona dolara. Stoga je Wilder poručio da je "sav novac u torbi" te da "očekuje da će Joshua biti čovjek od riječi". U međuvremenu je i Wilderov menadžer Shelly Finkel za ESPN potvrdio da ponuda postoji.

Finkel je kazao i da ponuda ne uključuje klauzulu o revanšu te da bi međusobni meč bio prva naredna borba za oba boksera. Održao bi se nekad u periodu između septembra i decembra na lokaciji koju izabere Wilder.

Joshuin promotor Eddie Hearn je ranije ovog mjeseca izjavio je da je WBA organizacija naredila Joshui da započne pregovore s obaveznim izazivačem Alexanderom Povetkinom.

"Reci Eddieju Hearnu da ti dopusti da lično pogledaš email ovog puta. Osim toga, poslao sam email i tvom menadžeru Robu McCrackenu. Radujem se našem susretu u ringu", dodao je Wilder.

Još uvijek neporaženi Joshua je u svoju kolekciju dodao i WBO pojas nakon pobjede nad Josephom Parkerom u Cardiffu 1. aprila i to jednoglasnom odlukom sudija. WIlder je pobijedio Luisa Ortiza u svom posljednjem meču održanom u martu.