Još jedna borba
13

Wilder ne želi ništa drugo osim revanša s Furyjem: Samo Bog zna kako je ustao u 12. rundi

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Američki bokser Deontay Wilder otvoreno je rekao da ga ne zanima nijedna druga borba osim revanš protiv Britanca Tysona Furyja.

Wilder i Fury su u noći sa subote na nedjelju odradili jednu spektakularnu borbu i na kraju sudije nisu mogle odrediti pobjednika. Wilder smatra da samo Bog zna kako je Fury ustao u 12. rundi nakon što je gotovo bio nokautiran, a opet je ponovio kako je on zaslužio pobjedu.

"Samo Bog zna kako je Tyson ustao nakon nokauta u 12. rundi, možda je i brojanje bilo sporije, ali se ne žalim. Donijeli smo strast u ovu tešku kategoriju i boks, Tyson je nekako preživio i vratio se iz pakla. Neko smatra da sam ja zaslužio pobjedu, neko da je to on, a neko da je najpošteniji bio remi. Ne zaboravite, ja sam puno lakši i puno njegovih udaraca je bilo slabašno. Ja sam napadao i prema mom mišljenju, mislim da sam trebao pobijediti", kazao je Wilder.

Američki bokser je nakon toga još jednom ponovio da ga ne zanima nijedna druga borba osim revanš s Furyjem te je istakao da su njih dvojica vratili ovaj sport gdje pripada.

"Želim revanš prije ijedne druge borbe i niko drugi ne dolazi u obzir. To je jedino ispravno i jedina dobra stvar za ovaj sport i spreman sam se opet boriti kada on bude želio. Želim navijačima dati ono što žele i završiti ovu priču jednom za sva vremena i ne želim nijednu drugu borbu prije naše", poručio je Wilder.

Za kraj, Wilder se osvrnuo na Anthonyja Joshuu te je rekao da se on konačno prestao skrivati.

"Konačno se Joshua prestao sakrivati, mislili su da mogu postavljati uslove kakve god žele za ovu tešku kategoriju. Imali su četiri mjeseca, ego im je rekao da se bolje boriti s drugorazrednim borcima, a Fury i ja smo ovaj sport učinili velikim. Zato, samo borba s Furyjem dolazi u obzir i nijedna druga", istakao je ovaj WBC prvak.