Nakon velikog meča
23

Wilder: Najbolji smo na svijetu, dajte nam revanš i pobijedit ću Furyja

Klix.ba
Foto: AA
Foto: AA
Američki bokser Deontay Wilder odbranio je WBC titulu nakon što je njegov meč sa Tysonom Furyjem završen bez pobjednika, a nakon meča Amerikanac je poručio kako će u revanšu sigurno pobijediti Furyja.

Wilder je na konferenciji za medije priznao da je lošije ušao u meč i da je trebao biti više strpljiv.

"Ušao sam sporije u meč, žurio sam s udarcima i bio sam veoma neodlučan. Onda sam često udarao u prazno, forsirao sam udarac i nisam se uspio prilagoditi. Trebao sam biti strpljiv i čekati priliku, želio sam nokautirati Furyja i pružiti navijačima ono što su došli vidjeti", kazao je Wilder.

Wilder je kazao da su oba borca dala sve od sebe, a dodao je da se obojica jako međusobno poštuju.

"Obojica smo dali sve od sebe, dali smo sve što smo mogli dati i to je na kraju najvažnije. Mi smo najbolji na svijetu i jako se poštujemo", dodao je Wilder.

Za kraj, Wilder je rekao da će se revanš sigurno desiti i da je siguran kako će pobijediti Furyja.

"Nisam imao pritisak, a garantujem vam da ću pobijediti Furyja u revanšu. Da, revanš, želim da to bude moja sljedeća borba. Bio je ovo sjajan meč dva odlična borca i idemo je ponoviti. Nije mi važno gdje će se boksati, a kad u ringu imaš dva ratnika, onda je i meč sjajan. Dokazali smo večeras sve ovo i idemo ovo ponoviti", istakao je Wilder.

Prvi sudija ovog epskog meča odlučio je pobjedu pripisati Wilderu, drugi je bio za Furyja, a na odlučujućoj kartici pisalo je 113-113, pa je meč završen bez pobjednika.