Nema prepreka
6

Wilder najavio borbu protiv Furyja: Ima dosadan stil, dosadan je borac

Klix.ba
Fury i Wilder (Foto: AFP)
Fury i Wilder (Foto: AFP)
Američki bokser Deontay Wilder potpisao je za Top Rank agenciju koja nije u najboljim odnosima s ESPN-om, čiji je borac Tyson Fury pa se činilo kako će teško doći do dogovora između dva borca.

Revanš koji svi priželjkuju činio se sve daljim, ali je Wilder u razgovoru za Ring vratio nadu svim ljubiteljima boksa.

"Ukoliko je sve kako treba, nemam problema boriti se na ESPN-u. Želim ići tamo gdje je novac, to je poenta svega. Ukoliko sam slobodni agent i neka mreža ponudi određenu svotu novca, a druga ponudi više, šta očekujete od mene? Ne mogu čekati i pustiti godine da prolaze, trebam kapitalizovati svoje prilike. Ko mi ponudi najviše, tamo idem. Najbolji sam teškaš na svijetu, nije me briga šta ostali misle", rekao je Wilder.

Amerikanac će se u sljedećoj borbi prvo vjerovatno boriti protiv Dominica Breazealea 1. juna, a poručuje kako Fury neće imati šanse protiv njega kada dođe red na tu borbu.

"Ovdje on nema ništa. Sve njegove dobre borbe su u Engleskoj. Navijači ga znaju zbog mene. On protiv drugih boraca ih ne zanima. Ima dosadan stil, dosadan je borac, a kad se boriš sa mnom to mora bit zabavno", poručio je Wilder.