Šta je sljedeće?
10

Wilder na slatkim mukama: Promoteri Furyja i Joshue spremni na radikalan potez

N. K.
Wilder, Fury i Joshua (Foto: Twitter)
Wilder, Fury i Joshua (Foto: Twitter)
Promoteri britanskih šampionskih boraca Tysona Furyja i Anthonyja Joshue spremni su na saradnju kako bi dogovorili spektakularni meč svojih klijenata, a pri tome imaju i pakleni plan.

Naime, Eddie Hearn i Frank Warren upskos lošim međusobnim odnosima planiraju zajednički ponuditi novac nekadašnjem WBC prvaku Deontaya Wilderu kako bi se sklonio s puta organizacije meča između Furyja i Joshue.

"Iako bi nas to skupo koštalo, ko zna. Jedini način je pokušati. Pričao je određene gluposti i tražio je izgovore za poraz umjesto da samo prizna da je Tyson bio bolji", rekao je Warren.

Wilderu su spremni isplatiti novac kojeg bi dobio za revanš protiv Furyja, a Hearn je iznio još zanimljivih stavova.

"Da sam ja Wilder, ne bih želio borbu s Furyjem do kraja godine. Zbog toga postoje dvije opcije. Prva je da pusti Joshuu i Furyja da se bore na ljeto i da se Wilder bori s pobjednikom krajem godine. Može i on boksati s Furyjem u junu pa da Joshua ide na pobjednika. Druga opcija je da Joshua i Fury odrade borbu u oktobru, a Wilder da ide na pobjednika u januaru naredne godine. Tada bi morao na dugu pauzu, ali sve se rješava novcem", poručio je Hearn.

Inače, domaćin eventualne borbe između Joshue i Furyja vjerovatno bi bio Wembley, a vrijedi istaći da se za organizaciju zanima i Saudijska Arabija.