Prvak u WBC verziji
55

Wilder: Koliko još puta moram zvati Joshuu na dvoboj?

Klix.ba
Deontay Wilder (Foto: AFP)
Deontay Wilder (Foto: AFP)
Deontay Wilder je jučer odradio svoj dio posla kada je riječ o velikom duelu za kralja boksa protiv Anthonyja Joshue.

Wilder je nokautirao Luisa Ortiza u desetoj rundi i odbranio WBC titulu, a Joshua (WBA, IBF i IBO) se posljednjeg dana marta bori protiv Josepha Parkera (WBO).

Nakon meča su Wildera novinari upitali hoće li ponovo, po ko zna koji put, izazvati Joshuu na dvoboj.

"Koliko još puta moram zvati Joshuu na dvoboj? On se skriva od mene. Tačnije, njegov promoter Eddie Hearn ne želi da do te borbe dođe, a pogotovo sada nakon što sam nokautirao Ortiza. Ja sam dosta govorio o tome, zaista više ne želim ponavljati kao papagaj da želim borbu sa Joshuom. Želim dokazati da sam najbolji bokser svijeta i kad god se on bude smio boriti, čekat ću ga", rekao je Wilder koji je još jednom ponovio kako je Hearn glavni razlog zašto do borbe protiv Joshue nije već došlo.

"Hearn uživa u ovoj situaciji, zarađuje ogroman novac ugovarajući Joshui borbe protiv nedoraslih protivnika. To je, prema mom mišljenju, varanje i uzimanje novca od ljudi. Kada god tražim borbu s Joshuom, Hearn mi postavlja uslove. 'Moraš se boriti s ovim, s onim...', a kakve uslove postavlja pred ostale momke? Čime su oni zaslužili da se bore protiv Joshue?", pita se Amerikanac.

Wilder je istakao kako je njegova pobjeda nad Ortizom veća od Joshuine pobjede nad Vladimirom Kličkom.

"Nokautirao sam 'King Konga' koji je bio neporažen do duela sa mnom. S druge strane on je savladao Klička koji je već ranije izgubio titule, a dvije godine nije bio u ringu kada ga je Joshua savladao. Još jedna je stvar tu bitna - Joshua nije dobio tu borbu, već je Vladimir izgubio. Imao je tri šanse da završi borbu, ali je donio pogrešne odluke i izgubio je borbu", rekao je Wilder.