Urađeni pregledi
28

Wilder izašao iz bolnice nakon što je slomio ruku u meču protiv Furyja

N. K.
Wilder izgubio nokautom (Foto: EPA-EFE)
Wilder izgubio nokautom (Foto: EPA-EFE)
Deontay Wilder je slomio ruku tokom jučerašnje spektakularne borbe u kojoj je poražen od Tysona Furyja u Las Vegasu pa je nekadašnji prvak odmah nakon meča bio odvezen u bolnicu.
Ljekari su tamo uradili sve potrebne preglede i konstatovan je prijelom šake.

"Sada Deontaya čeka period oporavka i ne želimo neko vrijeme uopšte razgovarati o boksu", rekao je njegov trener Malik Scott.

Inače, Wilder je u trećoj borbi protiv Furyja doživio i drugi poraz uz jednu neriješenu borbu.

"Analizirat ćemo šta se dogodilo. Fury je u finišu jače udarao. Pretpostavljam da će se Tyson sada boriti za objedinjenje svih titula s Usykom, što će biti sjajno za boks. Što se tiče Wildera, vjerujem da će se nakon dobrog i dugog odmora vratiti još jači", poručio je Scott.

Podsjetimo, američki borac nije bio raspoložen za priču nakon poraza, nije održao ni konferenciju za medije, ali je dao svoje kratko viđenje meča u prolazu, u kojem je pohvalio Britanca.

"Dao sam sve od sebe, ali nisam bio dovoljno dobar. Nisam siguran šta se dogodilo. Znao sam šta Tyson radi na treninzima, a znao sam i da nije došao do tolike kilaže (126 kg) kako bi bio baletan. Ideja mu je bila da uđe u mene, da se nasloni i uspio je u tome", rekao je jučer 35-godišnji Wilder.