Najava velike borbe
87

Wilder gurnuo prst u oko Furyju, Britanac poludio i izazvao potpuni haos

Klix.ba
Tyson Fury i Deontay Wilder napravili su sjajan uvod za veliki meč koji će se održati u noći sa subote na nedjelju u Las Vegasu, a na konferenciji za medije i jedan i drugi borac najavili su pobjedu nokautom.

Nakon obraćanja medijima oba borca su bila izuzetno nabrijana na sučeljavanju, a od prve sekunde bilo je jasno da između Furyja i Wildera vlada velika netrpeljivost te da bi moglo doći do nemilih scena.

Nakon što su se unosili u lice jedan drugom, Wilder je gurnuo prst u oko Furyju, zbog čega je Britanac poludio, a masovnu tučnjavu spriječili su članovi jednog i drugog tima koji su odmah stali između boraca.

"Koga si ti pobijedio? Ti si obična propalica, nokautirao si amatere, a ja sam rođen za ovo. Čekam godinama da me neko nokautira, a do sada sam pobijedio najbolje teškaše", kazao je Fury.

Wilder je odmah uzvratio, rekavši kako će on i njegova porodica pretući Furyja.

"Kažeš da si najbolji? Ti si obična budaletina, a neću te prebiti samo ja, već i moja porodica. Niko ti neće pomoći, čak ni ova četiri trenera koje si doveo. Žalostan si!", odgovorio je Wilder, nakon čega je nastao haos.

Borba između Furyja i Wildera na programu je u noći sa subote na nedjelju. Britanac za sada ima maksimalnih 27 pobjeda uz 19 nokauta, dok je Wilder u dosadašnjoj karijeri imao 40 pobjeda iz 40 borbi uz 39 nokauta.