Ismijao Amerikanca
13

Whyteova reakcija nakon Wilderovog izgovora za poraz od Furyja je neprocjenjiva

F. Z.
Foto: Screenshot (Dillian Whyte)
Foto: Screenshot (Dillian Whyte)
Sada već bivši WBC prvak svijeta u teškoj kategoriji Deontay Wilder rekao je nakon poraza od Tysona Furyja za Yahoo da je kostim koji je nosio prije meča "kriv" za takav ishod borbe.
"Fury me nije prebio. Činjenica je da je moj kostim bio pretežak. Bio je težak 18 kilograma i noge su me boljele kada je borba počela. U trećoj rundi ih više nisam ni osjećao", rekao je Wilder i dodao:

"Isprobao sam kostim dan ranije i nije mi se učinio toliko teškim."

Dillian Whyte koji je dvije godine pokušavao dogovoriti borbu s Wilderom ismijao je izgovor Amerikanca za poraz od Furyja.

"Odrasli smo ljudi. Kostim koji nosite probate prije borbe. Kažete mi da niti jednom nije pomislio: 'Ovo je malo preteško, možda će utjecati na moje noge.' U vojsci nose ruksak koji je težak 60-70 kilograma. Ti momci hodaju s tim ruksacima nekoliko dana, a dvostruko su manji od njega. To samo pokazuje kakve gluposti priča Wilder. Kako kostim može umoriti vaše noge? Trebao je uraditi isto što i Fury. Trebao ga je neko donijeti u ring", rekao je Whyte.

Whyte je ismijao Wilderov izgovor za poraz od Furyja, ali je rekao kako je i dalje spreman da se bori s njima.

"Još uvijek želim tu borbu. Čekao sam tako dugo da se borim s njim. Dugo ga lovim i on je prava kukavica. Želim da se borim. S pojasom ili bez njega. To je borba koja znači više od pojasa. Još uvijek želim tu borbu i nokautirat ću ga. Razočaravajuće je zbog toga što je Tyson uradio ono što sam ja govorio da bih mu uradio. Uradio je to na potpuno isti način na koji bih ja to uradio", rekao je Whyte.