Spektakl na pomolu
60

Wanderlei Silva pristao na "nemoralnu" ponudu za meč s Mikeom Tysonom

N. K.
Tyson i Silva (Foto: Twitter)
Tyson i Silva (Foto: Twitter)
Bare Knuckle Fighting Championship i njegov osnivač David Feldman žele svim silama privući Mikea Tysona u boks bez rukavica, a bokserskoj legendi je navodno bio spreman ponuditi 20 miliona dolara za povratnički meč pod njihovim okriljem.

Međutim, Feldman je u razgovoru za MMA Fighting otkrio da dosadašnji pregovori nisu bili uspješni.

"Želim prvo vidjeti da li je to uopšte moguće odraditi, a nakon toga ćemo pričati o mogućim protivnicima. Do sada nismo bili uspješni u razgovorima s Mikeom, ali mislim kako ta vrata nisu zatvorena. On je odmah rekao 'ne' na takvu ideju, ali vjerujem da ga možemo pridobiti. Mislim da bi dobar protivnik za njega bio Wanderlei Silva, neko takvog statusa i reputacije. Koliko god Silva bio star, on je i dalje opasan. Nešto poput toga je borba kakvu bismo željeli", izjavio je Feldman.

Popularni borilački portal Sherdog odmah je kontaktirao 43-godišnjeg Brazilca koji im je otkrio kako je već prihvatio bogatu ponudu za taj okršaj.

"Ponudili su mi 10 miliona dolara i postotak od PPV-a. Odmah sam pristao i nadam se da će Feldman uspjeti to realizovati", izjavio je Silva.

U narednim danima bismo mogli saznati hoće li se nešto ozbiljnije razviti iz ove ideje, ali nekako je teško zamisliti da bi Tyson za povratnički egzibicijski meč humanitarnog karaktera izabrao boks bez rukavica.