Impresivno izdanje
5

Volkov brutalno pretukao legendarnog Overeema i najavio borbu za titulu

H. H.
Čuveni nizozemski MMA borac Alistair Overeem poražen je tehničkim nokautom od Alexandera Volkova na UFC Fight Nightu u Las Vegasu, u borbi u kojoj se ruski borac predstavio u impresivnom izdanju.

Bilo je to najslabije izdanje u karijeri legendarnog Nizozemca koji je pretučen kao rijetko kad u oktagonu. Od samog početka Volkov je dominirao, zadao je nekoliko sjajnih udaraca i jasno je bilo u kojem smjeru borba ide. Overeeem se pokušao odbraniti, a odolijevao je samo do druge runde.

U drugoj minuti druge runde, meč je bio gotov. Volkov je serijom udaraca uzdrmao Nizozemca, a potom je dovršio posao. Pogodio je dva vezana udarca te je Overeem završio na podu, nakon čega je sudija prekinuo borbu.

Tako su vjerovatno i ugašene Overeemove nade da se ponovo bori za pojas u teškoj kategoriji, dok je Volkov ovom pobjedom postao ozbiljan izazivač u borbi za naslov.

"Nakon što sam vidio kako Alistair počinje krvariti na licu, znao sam da naš dvoboj neće dugo trajati. Bio sam siguran da će završiti najkasnije u drugoj ili trećoj rundi. Samo sam čekao pravi udarac, koji sam potom zadao", kazao je Rus nakon meča, poručivši da je došlo njegovo vrijeme i da je zaslužio borbu za naslov svjetskog prvaka.