Povratak u oktagon
272

Vila protiv Burnella 9. marta u Kopenhagenu: Pokazat ću da su borci iz BiH snažni

Piše: D. B.
Bh. MMA borac Ahmed Vila nakon nešto manje od godinu dana ponovo će ući u oktagon.

Dvadesedvogodišnjeg Vilu očekuje borba 9. marta u Kopenhagenu, a protivnik će mu biti Danac Mads Burnell na eventu Cage Warriors 103 koji će se održati u dvorani K.B. Hallen.

"Nakon deset mjeseci ponovo ulazim u oktagom. Trenirao sam sve vrijeme i čekao borbu u Las Vegasu, ali se situacija nažalost zakomplikovala. Odlučio sam da ne sjedim skrštenih ruku i dobio sam borbu u najboljoj evropskoj organizaciji Cage Warriors protiv najboljeg danskog borca Madsa Burnella", izjavio je Vila za portal Klix.ba.

O protivniku zna dosta toga, respekt ne krije, ali ni svoje veliko samopouzdanje.

"Burnell je bivši UFC-ovac koji je nepravedno izbačen iz ove organizacije. O njemu mogu govoriti samo s poštovanjem, ali isto tako smatram da mogu dobiti ovu borbu. Potrudit ću se da pobijedim bez obzira na okolnosti", rekao je Ahmed.

Kao što je već poznato, on je veoma posvećen sportu kojim se bavi, redovno i naporno trenira, ima svoje ciljeve, ali sebi ne stvara bespotreban pritisak.

"Uvijek sam spreman, za mene je ovo samo još jedan nastup. Ne želim sebi stvarati prevelik pritisak, namjeravam odraditi ovaj meč kako najbolje znam. Potrudit ću se da pokažem da smo mi Bosanci i Hercegovci zaista snažni", završio je Vila.

Podsjećanja radi, slavni Conor McGregor je u UFC došao upravo iz promocije Cage Warriors.