Savladao favorita
55

Vila nakon pobjede u KSW-u: Suci su više cijenili aktivnost i nanesenu štetu od pasivne kontrole

D. B.
Bh. MMA borac Ahmed Vila proteklog je vikenda debitovao u borilačkoj organizaciji KSW te je upisao pobjedu protiv lokalnog borca Lukasza Charzewskog. Nakon meča se oglasio na društvenim mrežama. Bio je to peti vezani trijumf za sjajnog Sarajliju.

Ahmed je jednoglasnom sudijskom odlukom savladao Charzewskog na događaju KSW 89 održanom u PreZero Areni u poljskim Gliwicama. I sam je u prvi mah bio iznenađen pobjedom nad favoritom koji je bio na svom terenu, no nakon što je pregledao borbu, shvatio je da je itekako zaslužena.

"Pobjeda protiv favoriziranog lokalnog borca uvijek je izazov, a sada nakon što sam pregledao borbu, siguran sam da su suci donijeli ispravnu odluku. Frustracija borbom me je navela da dam komentar koji sam dao, posebno nakon što sam čuo kako publika zviždi u dvorani. Borba nije išla onako kako sam planirao, želio sam pokazati više nego što zapravo jesam i napraviti show za fanove. No, kao što kažu, za tango je potrebno dvoje", izjavio je Vila.

Posebno je zahvalan sudijama i KSW-u zbog načina na koji su ocijenili performanse oba borca.

"Zahvaljujem se sudijama i KSW-u jer su više cijenili aktivnost i nanesenu štetu u odnosu na pasivnu kontrolu, to je pozitivan korak na putu da sport postane zanimljiviji i borcima i fanovima. Kada se efikasno koristi, hrvanje služi kao ključni dio MMA-ja, a inače je samo frustrirajuće iza fanove. Drago mi je da su sudije tu da nas usmjere u pravom smjeru kako bismo ovaj sport učinili boljim. Zato sam bio iznenađen, očekivao sam da držanje nekoga uz kavez ipak donosi pobjedu u borbi". kazao je bh. MMA borac.

Za kraj se obratio i fanovima.

"Hvala poljskim navijačima, bili ste nevjerovatni. Dobio sam stotine poruka podrške", završio je Vila.