Sjajni rezultati
459

Veliki uspjeh za bh. BJJ borce u Holandiji, Kapić i Bajramović osvojili zlato i pojas

K. H.
U holandskom Amstelveenu je održan "NAGA European Grappling Championship 2019" na kojem je nastupilo 2.000 boraca brazilske jiu-jitse iz Evrope. Na NAGA (North American Grappling Asocciation) turnirima je do sada nastupalo više od 700.000 takmičara širom svijeta.

Iz Bosne i Hercegovine su nastupili Akademija borilačkih vještina Bushido, BJJ Arena, BJJ Brotherhood Team Agua i BJJ Brotherhood.

Najbolje rezultate su ostvarili Almir Kapić (BJJ Arena) koji je osvojio zlato i pojas (GI turnir) u kategoriji crnih pojaseva preko 114 kg i Kenan Bajramović (BJJ Brotherhood Team Agua) koji je također osvojio pojas (NO-GI turnir) i zlato (GI turnir) u kategoriji crnih pojaseva do 70 kg.

Profesoru Kapiću je u pripremama pomagao i jedan od najboljih boraca iz Roger Gracie akademije, Davud Big Dave, koji je za ovu priliku došao iz Londona.

Belmir Ahmetspahić iz tima BJJ Brotherhood iz Sarajeva, je osvojio 3 zlatne medalje i to u kategorijama bijelih pojaseva do 90 kg (GI i NO-GI) i u apsolutnoj kategoriji. Belmir je na takmičenju imao 11 borbi od kojih je čak devet završio submissionom i time pokazao da se radi o velikom talentu.

Iz Akademija borilačkih vještina Bushido, Adi Kljaho je osvojio bronzanu medalju u kategoriji ljubičastih pojaseva do 114 kg, a Ammar Fazlagić je osvojio srebro u kategoriji bijelih pojaseva do 80 kg.

Vezani članci