Kakva šteta
32

Velika uzdanica Srbije za medalju mogla bi zbog bizarnog propusta ostati bez Olimpijskih igara

D. P.
Radovanović je osvojila peto mjesto u Tokiju (Foto: Instagram)
Radovanović je osvojila peto mjesto u Tokiju (Foto: Instagram)
Srbijanska bokserka Nina Radovanović mogla bi ostati bez plasmana na Olimpijske igre nakon što je diskvalifikovana s nastupa na kojem je trebala ovjeriti vizu za Pariz.

Radovanović (33) na Olimpijskim igrama u Tokiju ispisala je historiju srbijanskog boksa postavši prva olimpijska predstavnica Srbije u ovom sportu. Senzacionalnim nastupima došla je do petog mjesta, a ovoga puta planirala je otići korak dalje.

Odlična bokserka najavila je pohod na medalju, no sada je ostala u problemu jer je diskvalifikovana iz bizarnog razloga.

Radovanović je upisala poraz od Jordanke Hanan Nasser i to službenim rezultatom jer se nije pojavila na vrijeme na vaganju. Kasnila je dvije minute na vaganje, a kako prenose srbijanski mediji, Nina nije bila obaviještena o promjeni lokacije na vrijeme te je to bio razlog kašnjenja.

Ipak, organizatori su se držali pravila i diskvalifikovali Radovanović iz takmičenja, tako da joj kvalifikacioni turnir na Tajlandu ostaje posljednja šansa da se domogne Olimpijskih igara u Parizu.

Podsjetimo, Radovanović je u centar pažnje dospjela i u oktobru 2022. godine kada se javno odrekla nastupanja za reprezentaciju Srbije jer nije dobila poziv selektora za nastup na Evropskom prvenstvu u Budvi.

Stoga, odlučila je povući se iz reprezentacije, ali se u međuvremenu njen odnos sa savezom popravio te je trebala biti veliki adut Srbije za medalju u Parizu.