Uoči subotnjeg meča
1000

Vaganje prije spektakla: Joshua teži od Klička

Piše: D. B.
Na Wembleyju je danas obavljeno vaganje uoči subotnjeg bokserskog okršaja između Ukrajinca Vladimira Klička i Britanca Anthonyja Joshue.

Vaganje je obavljeno na stadionu Wembley u Londonu, gdje će se održati i subotnji meč pred oko 90.000 ljudi, dok će njihovu borbu za naslov svjetskog prvaka u superteškoj kategoriji po IBF-u pored malih ekrana pratiti milioni fanova boksa.

Prvi je na scenu stupio Kličko uz muziku Red Hot Chili Peppersa, tačnije uz pjesmu "Can't Stop". Potom je stao na vagu, koja je pokazala 109 kg. Podršku prisutnih nije dobio, ali se nije uzbuđivao zbog toga, bio je potpuno miran i fokusiran.

"Nije važno na koji način ću ga pobijediti, ići ću iz runde u rundu. Definitivno sam spreman, želim mu sreću", izjavio je Kličko.

Ulazak Joshue je popraćen ovacijama, a vaga je pokazala 113,4 kg.

"Borba je toliko velika da veća ne može biti, titule su u pitanju. Treba ići rundu po rundu, vremenom će se jedan istrošiti i pritisak će biti na njemu. Moj cilj je da budem fokusiran i da idem postepeno. Ne mrzim Klička, ali ga ćelim pobijediti. Pripremao sam se za ovaj trenutak. Neko će pobijediti i nastaviti karijeru, nadam se da ću to biti ja", rekao je Joshua.

Četrdesetjednogodišnji Kličko iza sebe ima 68 mečeva u kojima je ostvario 64 pobjede od čega 53 nokautom. Mnogo mlađi od njega je dvadesetsedmogodišnji Joshua, koji je odradio 18 mečeva s impresivnim učinkom od 18 pobjeda i to nokautom.

Oba boksera će bez obzira na ishod zaraditi po 15 miliona funti. Favorit u ovom meču je, sudeći prema kladionicama, Joshua.

Meč počinje u subotu u 23:00 sati.