Uspješan drugi ispit
5

Usyk izdržao početni nalet Chisore pa slavio jednoglasnom odlukom

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ukrajinski bokser Oleksandr Usyk slavio je jednoglasnom odlukom sudija na svom drugom ispitu u teškoj kategoriji profesionalnog boksa protiv Derecka Chisore.

Ovaj meč trajao je 12 rundi, a Chisora, kao što je to i ranije najavio, bio je vrlo agresivan u prvim rundama, a kada mu je Usyk izdržao sve nalete i pokušaje, preuzeo je kontrolu i odveo meč do svoje jednoglasne pobjede.

Prve dvije runde u potpunosti su pripale Chisori, ovaj borac pokušao je držati visok tempo sve vrijeme, nakon čega se umorio u trećoj i četvrtoj rundi, da bi u petoj Usyk počeo preuzimati kontrolu, nakon čega kao da je samo jedan borac bio u ringu i Ukrajinac je držao apsolutno sve stvari pod svojom kontrolom.

Chisora, znajući da će izgubiti meč, pokušao je u devetoj i desetoj rundi biti još agresivniji, pogodio je neke udarce, ali i tu je Usyk bio konkretniji i bolji, a sudijska odluka na kraju je bila 115:113 u korist Ukrajinca, odnosno sedam rundi protiv pet Chisorinih. Jedan sudija je bodovao 117:112, što znači da je Usyku pripisao osam rundi.

Usyku je pripao ovom pobjedom pripao i interkontinentalni WBO pojas teške kategorije.