Veliki rivali
10

Usman želi revanš s Masvidalom: Ovaj put će završiti u mrtvačkom sanduku

N. K.
Detalj s prošle borbe između Usmana i Masvidala (Foto: UFC)
Detalj s prošle borbe između Usmana i Masvidala (Foto: UFC)
Nigerijski MMA borac Kamaru Usman prozvao je bivšeg protivnika Jorgea Masvidala te zatražio revanš s američkim borcem.

Usmanu nije trebalo dugo da podsjeti Masvidala na njihov posljednji okršaj, ali i dalje se osjeća kao da mora nešto dokazati.

"Tada je pričao kako je prihvatio borbu samo šest dana prije meča. Rekao je da mu trebaju tri sedmice pa ćemo vidjeti šta će učiniti. Evo dajem mu da prođe kompletne pripreme", rekao je Usman nakon što je pobijedio Gilberta Burnsa na UFC 258 eventu.

"Ovaj put ga želim stvarno razbiti jer mislim da ću ga tako jedino ušutkati. Šepuri se pretvarajući se da je kao Isus ili nešto slično. Pa, ovaj put ću ga staviti u mrtvački sanduk. Ovaj put ću ga razbiti. Obećavam vam. Zbog toga sam bio razočaran u sebe u toj posljednjoj borbi, jer znam da ga mogu razbiti, ali sa svim okolnostima koje su se dogodile, jednostavno sam izašao i dominirao od početka do kraja. Ovaj put ću ga razbiti ako se bude želio boriti", dodao je Usman.

Podsjetimo, Usman je velter kategoriji prvak postao 2019. godine pobijedivši Tyrona Woodleya. Potom je tri puta odbranio titulu protiv Colbyja Covingtona, Masvidala i jučer Burnsa.