Osam klubova
88

Uskoro počinje Regionalna liga u olimpijskom boksu, žrijeb u Sarajevu

K. H.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
U petak (09.04. 2021. godine) će u hotelu Hills u Sarajevu biti održan žrijeb novonastale Regionalne lige u olimpijskom boksu, a koju će činiti osam klubova s prostora bivše države Jugoslavije.

U saopćenju Bokserskog saveza Bosne i Hercegovine navodi se da će u regionalnoj bokserskoj ligi učestvovati po jedan predstavnik Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije te po dva predstavnika naše države i Srbije.

Žrijebanju će prisustvovati predstavnici bokserskih nacionalnih saveza zemalja.

"Nakon više od 30 godina od raspada Jugoslavije, vođeni željom da doprinesu unaprijeđenju regionalne i međunarodne saradnje, povezivanjem aktera iz oblasti sporta te svjesni uloge sporta u promociji kulture dijaloga, toleracije i međusobnog razumijevanja, bokserski radnici iz Srbije, BiH, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Sjeverne Makeodnije pokrenuli su ideju o uspostavljanju i održavanju Regionalne lige u olimpijskom boksu u kojoj bi učestvovali klubovi iz država nastalih raspadom nekadašnje države Jugoslavije

Boks je značajna sportska disciplina u kojoj zemlje bivše Jugoslavije imaju bogatu historiju, kako pojedinačno tako i kroz zajedničke aktivnosti", navodi se u saopćenju Bokserskog saveza BiH.

Za kraj se dodaje kako si nosioci aktivnosti bili nacionalni savezi, a realizatori, odnosno direktni učesnici bi bili bokserski klubovi. Planirano je da Bokserski klub Željezničar iz Sarajeva i Radnik iz Bijeljine budu predstavnici BiH u ovom prestižnom regionalnom takmičenju.