U sjajnoj formi
127

Unuk Muhammada Alija nastavlja oduševljavati, nakon nove borbe zadržao je savršen skor

K. H.
Nico Ali Walsh (Foto: Twitter)
Nico Ali Walsh (Foto: Twitter)
Nico Ali Walsh (22), unuk legendarnog boksera Muhammada Alija, pobijedio je i u svojoj osmoj borbi u karijeri, a odlukom sudija bio je bolji od Eduarda Ayalu u jednoj od uvodnih borbi eventa u Desert Diamond Areni u Arizoni.

Alijev unuk je svoj profesionalni debi prije nešto više od godinu i po dana, noseći iste bijele kratke hlače s potpisom Everlasta po kojima je njegov djed postao poznat. Sin je Rashede Ali, kćerke Muhammada Alija koji je imao ukupno devetero djece.

S novom pobjedom, zadržao je besprijekoran učinak u bokserskoj karijeri, a u svih osam borbi ostavio je pobjedu. Nakon nove pobjede, kaže kako osjeti da da protivnici protiv njega imaju poseban motiv.

"Svjestan sam da ću uvijek imati metu na leđima. Pod pritiskom sam od kada sam rođen, uvijek sam osjećao pritisak, a svi od mene očekuju da ću biti uspješan bokser. U borbama, svi bi rado da me nokautiraju čim čuju da se bore protiv Alijevog unuka", rekao je Nico.

Muhammad Ali se smatra najvećim bokserom svih vremena, a preminuo je u junu 2016. godine nakon duge borbe s Parkinsonovom bolešću.