Pokušao ga zaustaviti
39

Ukrajinski MMA borac ostao bez Mercedesa usred dana, tokom krađe je i ranjen

N. K.
Trenutak kada je Ukrajinac ostao bez automobila (Foto: Screenshot)
Trenutak kada je Ukrajinac ostao bez automobila (Foto: Screenshot)
Profesionalni ukrajinski MMA borac Egor Kostjučenko (25) trenira u Americi s nekoliko istaknutih UFC-ovih boraca kao što su Sean Brady, Andre Petroski, Joe Pyfer i Jeremiah Wells, a sada je osjetio koliko je Philadelphia ponekad opasan grad.
Naime, upravo je Brady na svom Instagram profilu podijelio nezgodu koja je zadesila mladog Ukrajinca.

Objavio je video na kojem možete vidjeti kako Kostjučenko usred dana ostaje bez svog Mercedes Benza.

"Jedan od mojih glavnih trening partnera postao je žrtvom krađe automobila i pritom je upucan. Sve se odvilo jučer dok je dostavljao Uber Eats. Ovaj dečko ima 24 godine, 4-0 'score' i veoma naporno radi da ostvari svoje snove. Užasno je da mu se nešto ovako dogodilo ovdje u SAD-u. Organizirat ćemo 'GoFundMe' akciju kako bismo mu pomogli da vrati sve ono bez čega je ostao u tom automobilu", poručio je Brady.

Brojni njegovi pratitelji ostali su šokirani viđenim, a UFC-ov komentator Jon Anik mu je rekao da će ga obavijestiti kako može pomoći mladom borcu.

Među onima koji nisu iznenađeni našli su se stanovnici Philadelphije koji poručuju kako se Ukrajinac mora pomiriti sa činjenicom da taj automobil nikada neće biti pronađen i vraćen u njegovo vlasništvo.